Tudatos edzés 40 felett, ami segíti az önmagunkkal való kapcsolódást, a fogyást, a döntéseink meghozatalát az élet bármely területén

Észrevetted már, hogyha korábban nem edzettél vagy esetleg túlzásba vitted az edzést, nem figyeltél magadra eléggé, akkor hogyan viselkedtél? 

Hogy a rendszeres és tudatos edzés hatására elkezdtél másképp gondolkodni magadról és olyankor azt érezted, hogy a külvilágban egyre nagyobb ellenállásokba ütközöl..? 

Érezted -e azt, hogy értetlenül álltál egy konfliktus közepén csupán amiatt, mert egyre jobban érezted magadat a bőrödben?

Ha valakiben változás történik belül, az elkezd másképpen reagálni a körülötte élő emberekre, a környezetére, és ezzel akaratlanul is feszültséget kelt bennük. Egy addig megszokott reakcióra tudnak csak reagálni a többiek, abban biztonságban érzik magukat, viszont ha mást kapnak, mint amire számítanak, felborul az addigi komfortérzésük, és ez a legtöbbször konfliktusokhoz vezet.

A tudatos edzés abban segít, hogy megismertet Téged a testeddel, tudatosítja hogyan tartsd helyesen magadat, és hogy figyelj minden apró kis részletre a mozdulataid során! Segít, hogy megérezd a mozgás lényegét, hogy honnan indítod, hogyan hajtsd végre, mire kell figyelned! A torna során tapasztalt tudatosság kihat az életed többi részére is. Ha egy kicsit leülsz és megvizsgálod, hogy hogyan reagálsz egy-egy kihívásra, akkor megfigyelheted azt a szoros összefüggést, amit én a minden napokban tapasztalok a vendégeim körében.

Az, hogy hogyan, milyen testtartással tartod magadat, mennyire a középpontodból reagálsz egy adott helyzetre, az függ attól, hogy mennyire tudsz összpontosítani az edzések során, mennyire vagy képes fegyelmezetten, minden mozdulatra kiterjedő figyelemmel, koncentrálással végrehajtani gyakorlatokat, mennyire erősek a belső izmaid. A belső izmok megerősödése növelik a belső stabilizációt, ami a külső reakciókban is megtapasztalható.

A határozott, önmagunkkal, a hitünkkel, belső értékrendünkkel, érzéseinkkel összhangban történő döntéseket belülről hozzuk meg. Minden olyan döntés, ami a külső nyomás által kerül meghozatalra, nincsen összhangban velünk, nagy belső feszültséget okozhat, és csak ideig-óráig állja ki az idők próbáját, és ha mégis benne maradunk, akkor a ” a testünk a lelkünk nyelvén betegség vagy sérülés formájában kommunikál velünk.”, tehát nagyon fontos megtalálni a középpontunkat.

A belső izmaink támaszok, tehát erre biztosan, stabilan támaszkodhatunk, nem kell ehhez külső pont vagy megerősítés, hiszen Önmagunkban is erősek vagyunk. A TUDATOS EDZÉS  a belsőnkkel való Kapcsolódás az Önmagunkkal való Kapcsolódást segíti.

Aki eljut erre a pontra, TUDJA hova tart és KÉPES is TUDATOSAN Élni és DÖNTÉSEKET hozni!

Nincs is annál jobb, amikor valaki elkezdi a saját döntéseit meghozni, és ezzel a saját Életét Élni!

Mindenkinek szívből kívánom, hogy így legyen!

Hidvégi Andrea

Shopping Cart
Scroll to Top