A Külső és Belső változásokról őszintén a 40 feletti korosztálynak

Hogy lehet ezt jól csinálni, jól megélni? Én azt gondolom, hogy érdemes ebbe a folyamatba beleengedni magunkat és megengedni a negatív érzéseket is, hiszen ha azok feldolgozódnak, akkor adunk lehetőséget önmagunknak, hogy újratöltődjünk energiával, beengedjünk új célokat, elfogadjuk azt ami van, és ezzel a tapasztalattal egy sokkal mélyebb, érettebb, a Pillanatokat-, Értékeket felfedező Életet folytassunk tovább.

Ez az az életszakaszunk, amikor sok minden elfogadásra vár, és most elsősorban a külsőnk változásaira gondolok. Ekkor már nem vagyunk 20-30 évesek, és nem is szabad erőlködnünk, hogy azt mutassuk, hiszen akkor elkezdődhet a véget nem érő, belső feszültségeket okozó belső harc a megváltoztathatatlan ellen. Ez a belső harc belső konfliktusokhoz vezethet és akkor nem leszünk jóban önmagunkkal, és a környezetünk is negatívan fog reagálni ránk, ráadásul a testünkön is meg tud ez látszódni.

Itt az ideje elfogadni, hogy a testünk nem a régi, hogy az addigi edzések már nem olyan hatékonyak, a bőrünk nem a régi és a testünk sem olyan feszes, mint ezelőtt. Ráadásul megjelennek az ősz hajszálaink, esetleg kevesebb hajunk is lesz, és a ráncaink is sűrűsödni fognak.

Én ilyenkor felteszem a kérdést, hogy akkor mi van?

 Aki elfogadja a korát, az azzal járó változásokat, az sokat segít önmagán és természetesen a környezetében élőkön is. 

Számtalan olyan megoldás van arra, hogy figyeljünk arra, hogy ápoltak és szépek maradjunk és itt most a természetes megoldásokra gondolok. A hajápolás, a kozmetikumok használata mellett fontosnak tartom a napi meditációt és a megfelelő mennyiségű pihenést is!

Mindezek mellett kiemelten fontos a megfelelő, sokoldalú táplálkozás, a megfelelő mennyiségű vitamin szedése és a rendszeres testmozgás is!

Az edzések terén már nem a nagyon intenzív mozgásokat ajánlom nagy mennyiségben, hiszen az ízületeink sem bírják már olyan mértékben, mit korábban! A lassúbb, önmagunkra figyelő, az érzéseinket és érzeteinket is előtérbe helyező mozgásprogramokkal, az úgynevezett Body&Mind vonalhoz tartozó különböző Pilates -és Jóga alapú órákon már a tudatosság kerül előtérbe, mi magunk, a testünk és a lelkünk is!

Ezek a programok már figyelnek azokra a tényezőkre, amelyek már a kor előre haladtával a testünkön megmutatkoznak:

  • a testtartásunk görnyedtebb
  • túlsúllyal rendelkezünk
  • az ízületeink beszűkültebbek, és előfordul, hogy fájnak
  • izmaink lerövidülnek, néhol fájdalmas pontokat tapinthatunk ki csomó formájában
  • testi deformitások kezdenek megmutatkozni, amelyeket jó még idejében felfedezni és korrekciózni
  • bőrünkön jelentkezik a gravitáció hatása, a feszességet kezdjük elveszíteni
  • fáradékonyabbak vagyunk, kevesebbet bírunk, mint azelőtt
  • már nem vagyunk annyira motiváltak, egyre csökken az igényszintünk arra, hogy megtartsuk az alakunkat, hiszen egyre több energia szükséges hozzá

Mi a megoldás? Kezdjünk el meditálni, engedjük bele magunkat a folyamatokba, kezdjük el elfogadni a változással járó negatív dolgokat és mélyüljünk el önmagunkban, a lelkünkben, az érzéseinkben. Legyünk többet a természetben, sétáljunk, és élvezzük a Pillanatokat, gyönyörködjünk a fák-, a levelek szépségében, az átszűrődő Napsugarakban, így is töltődjünk energiával. A rendszeres gyakorlás nagymértékű átalakuláshoz vezet a személyiségünk tekintetében, melynek eredménye a nyugalom, a kiegyensúlyozottság lesz.

Elmehetünk futni, közepes tempóban, nem széthajtva magunkat, végezzünk erősítő- és nyújtó gyakorlatokat egyaránt! Figyeljünk a testünk jelzésére, ne akarjunk többet, mint amit megenged!

Ha együtt tudunk működni a testünkkel, lelkünkkel, akkor a legjobbat hozhatjuk ki magunkból, és a rendszeres gyakorlással ismét a régi testi és lelki érzések és a külső pozitív változása tapasztalható meg, csak másképp! Ez az Út sokkal Teljesebb és harmonikusabb, higgyétek el nekem, érdemes ebbe az irányba változtatni!

Te is meg tudod csinálni, ha elkezded és rendszeresen gyakorolsz!

Sok sikert!

Hidvégi Andrea

 

Shopping Cart
Scroll to Top