A korod 40 felett nem büntetés, hanem egy új lehetőség

Döbbenetes számomra, ahogyan az emberek nyilatkoznak magukról, ahogy elérik a 40, majd az 50 évet.

A negatív kinyilatkoztatásaik a „Már öreg vagyok”, „Minek sportoljak, semmi értelme”, „Nincs már ami motiváljon”, „Csak hízom és már esélyem sincs lefogyni”, „Már nem vagyok a régi”, „Nincs időm a gyerek mellett”, „Már túl késő elkezdenem”, „Nem kellek senkinek”…”Persze, Neked könnyű, mert még fiatal vagy” és még sorolhatnám, hány ilyen elhárító megjegyzéssel találkoztam,hogy miért nincs értelme elkezdeni vagy folytatni a sportolást!

Hát ezekkel a mondatokkal egyáltalán nem értek egyet! Biztos, hogy sokan elképzelnek egy életet, amelyet bizonyos életkorhoz kötnek célként, amelyeket a 20-as, a 30-as a 40-es vagy akár az 50-es éveikben szerettek volna elérni. Előfordul sajnos, hogy az élet mást hoz, olyan váratlan fordulattal áll elő, amely gyökeres változáshoz vezet. Sok embert ez padlóra küld, nem is egyszer, néha többször is és csak kevés az az ember, aki ebből a veszteségből győztesként áll fel, és elindul újra és újra, hogy megvalósítsa az Álmait, amelyekre oly régóta vágyik.

Vajon a felálláshoz a sport segíthet, megoldja a gondjainkat?

A helyzet az, hogy a gondjainkat nem oldja meg, de mindenképpen segít, mert lelkileg is erősít bennünket, amin keresztül erősödik a hitünk, a kitartásunk, hogy újra nekiinduljunk és újult energiákkal feltöltve valósítsuk meg mindazt, amire oly régóta vágyunk!

A 40x, az 50x, a 60x az nem büntetés, hanem egy új lehetőség! Ekkor már rendelkezünk annyi élettapasztalattal, lehetőség szerint bölcsességgel is, hogy tudjuk, az út nem mindig sima, hanem vannak rögösebb szakaszai is, amelyet ha elég türelmesen kezelünk, nem bajként, hanem problémaként tekintünk rá, amit meg kell oldani, akkor a kívánt eredmény sem marad el!

De egy biztos, a sportot is rendszeresen kell gyakorolni, mint az életünkben mindent, hogy sokkal jobban, gördülékenyebben menjen, és ha van is olyan, hogy valami döcög, esetleg megáll az életünkben, biztosan átlendít a nehéz időszakon!

A  mozgás öröm, a zenével, tánccal ötvözve tökéletes az Életkedvünk visszanyeréséhez! Számtalanszor fordult már elő az én életemben is nehéz szakasz, amit egy jó kiadós mozgás mindig segített továbblendíteni!

És hogy mi az, ami mindig ilyenkor a szemem előtt lebeg? 

Mindig minden megoldódik, főleg ha nem feszülünk rá arra, ami történt, elfogadjuk, hogy néha vannak dolgok, amiken akarattal nem tudunk változtatni, nem tudjuk irányítani a folyamatokat. Ilyenkor jó, ha a ráfeszülés helyett megtanulunk másra fókuszálni és hagyjuk, hogy a dolgok maguktól rendeződjenek.

Az én esetemben ha valami olyan ér, ami nem esik jól, vagy nem úgy történik, ahogy számítottam rá, akkor felállok, nem agyalok, elfogadom ami történt, mert hiszem, hogy ez nem véletlen és biztosan megtanít valamire, amire csak később kapok választ.  A fókuszomat átállítom a napi tevékenységeimre, vagy felhúzom az edzőcuccomat, edzek egyet, bekapcsolom a zenét, táncolok, énekelek! De ilyenkor sokszor jól jön egy kis szépítkezés is, mert az ápolt külső a lelkünket is nagyon szépen kiegyensúlyozza.

Szóval, mozogjunk, táncoljunk önfeledten, szeretgessük meg magunkat külsőleg is, elengedve mindent ezalatt, ami bánt bennünket, mert ez tényleg csodákra képes!

A Boldogsághoz Önmagunkra van elsősorban szükség és akkor jönnek azok is, akik ezt a világunkat fogják erősíteni!

Találd meg az utat Önmagadhoz, a mozgással, az ápoltsággal, és hidd el, a lelked is nagyon hálás lesz Neked ezért! És a megújulással a korod sem lesz érdekes számodra, mert ismét kinyílsz az örömre, ahol ez a gondolat, hogy öreg vagy, már nem fog beférni..nekem elhiheted.

Hidvégi Andrea

 

Shopping Cart
Scroll to Top