A GerincPilates- a Komplex program

A hagyományos és a gyógytorna alapú Pilates programok  a minden napom és programom alapját és részét képezi, hiszen nemcsak preventív hatása van, hanem mentális is! Elsősorban a technika az, aminek az elsajátításával, gyakorlásával sokkal egészségesebbé, hajlékonyabbá, rugalmasabbá válik a testünk, hatékonyabbá az edzéseink, fiatalosabb a mozgásunk. Az alap gyakorlatok nem összetettek, és a módosított formában mindenkinek elsajátíthatóak.

Az edzéseim során nagy hangsúlyt fektetek a Core izmokra, amelyeknek kiemelkedő szerepük van a mozgások magas szintű, minőségi, hatékony, magas szintű végrehajtásában. Ha megfelelően vannak az izmok fejlesztve, akkor minden edzés –típusnak is az alapját képezhetnék, hiszen ezzel a különböző sportági mozgásoknál az energiaveszteség sokkal kisebb arányú.

A gerinc problémák miatt pedig megnövekedett a speciálisan a gerinc edzésének a szerepe, mind az átlag ember, mind pedig a sportolók körében. A gerinc mobilizálása, izmainak erősítése, egyensúlyba hozása, az ízületek mozgástartományának a visszaállítása szintén alapvető fontosságú, hiszen a mozgások magabiztos és hatékony végrehajtásában, a mobilizálásában a törzs tartóizmai meghatározó szerepet játszanak.

A 2001 óta fejlesztett programom, a Meditatív Aerotréning – MAT – alapja az imént felsorolt alapok, amelybe már az alapgyakorlatokon kívül az emelt szintűeket is beemeltem, kombináltam és össze is kötöttem-Flow, szépen egymásra építve a gyakorlatokat a nehézségi szintjük alapján. 

Mivel 2001 óta számtalan különböző képességű vendéggel találkoztam – nem beszélve az erejükről, az ízületi mozgékonyságukról, a gerincük mobilitásáról, ami sokszor nagyon eltérő, mindezen tapasztalatomat tovább összegeztem egy új programba, ami még nagyobb hangsúlyt fektet az alapokra és még jobban és személyre szabottabban tudja újraépíteni az egész testet, mint rendszert.

Mindezen tudások és tapasztalatok egy új Utat mutattak meg.

Ezért alakítottam ki a GerincPilates programomat, amivel az erősítés, nyújtás, a gerinc alapos átmozgatása mellett a gerinc, majd fokozatosan  az egész test mint rendszer van fókuszban, kiindulva az alap gyakorlatokból, visszabontva a mozgásokat az alap technikára, a mobilitás fokozására, a helyes légzéstechnika elsajátítására, a mentális „edzésre”, vagyis a koncentrált, tudatos munkára, amivel minden korosztálynak nagyon hatékonyan tudok segíteni.

Hidvégi Andrea

Shopping Cart
Scroll to Top