GerincPilates – a komplex program a gerincünk egészségéért és a tudatos testmozgásért!

8.990Ft

Szint: kezdőknek

Gerincpilates csomag: 3 rövid edzést+1 Bónusz videót tartalmaz

  • Gerincpilates Talaj
  • GerincPilates Állásban
  • Stretching
  • +1 videó GerincPilates Flow: Meditatív Aerotréning-MAT zenére

A hagyományos és a gyógytorna alapú Pilates programok  a minden napom és programom alapját és részét képezi, hiszen nemcsak preventív hatása van, hanem mentális is! Elsősorban a technika az, aminek az elsajátításával, gyakorlásával sokkal egészségesebbé, hajlékonyabbá, rugalmasabbá válik a testünk, hatékonyabbá az edzéseink, fiatalosabb a mozgásunk. Az alap gyakorlatok nem összetettek, és a módosított formában mindenkinek elsajátíthatóak.

Az edzéseim során nagy hangsúlyt fektetek a Core izmokra, amelyeknek kiemelkedő szerepük van a mozgások magas szintű, minőségi, hatékony, magas szintű végrehajtásában. Ha megfelelően vannak az izmok fejlesztve, akkor minden edzés –típusnak is az alapját képezhetnék, hiszen ezzel a különböző sportági mozgásoknál az energiaveszteség sokkal kisebb arányú.

A gerinc problémák miatt pedig megnövekedett a speciálisan a gerinc edzésének a szerepe, mind az átlag ember, mind pedig a sportolók körében. A gerinc mobilizálása, izmainak erősítése, nyújtása, egyensúlyba hozása, az ízületek mozgástartományának a visszaállítása szintén alapvető fontosságú, hiszen a mozgások magabiztos és hatékony végrehajtásában, a mobilizálásában a törzs tartóizmai meghatározó szerepet játszanak.

A 2001 óta fejlesztett programom, a Meditatív Aerotréning – MAT – alapja az imént felsorolt alapok, amelybe már az alap-gyakorlatokon kívül az emelt szintűeket is beemeltem, kombináltam és össze is kötöttem-Flow, szépen egymásra építve a gyakorlatokat a nehézségi szintjük alapján. 

Mivel 2001 óta számtalan különböző képességű vendéggel találkoztam – nem beszélve az erejükről, az ízületi mozgékonyságukról, a gerincük mobilitásáról, ami sokszor nagyon eltérő, mindezen tapasztalatomat tovább összegeztem egy új programba, ami még nagyobb hangsúlyt fektet az alapokra és még jobban és személyre szabottan tudja újra építeni az egész testet, mint rendszert.

Mindezen tudások és tapasztalatok egy új Utat mutattak meg.

Ezért alakítottam ki a GerincPilates programot, amivel az erősítés, nyújtás, a gerinc alapos átmozgatása mellett a gerinc, majd fokozatosan  az egész test mint rendszer van fókuszban, kiindulva az alap gyakorlatokból, visszabontva a mozgásokat az alap technikára, a mobilitás fokozására, a helyes légzéstechnika elsajátítására, a mentális „edzésre”, vagyis a koncentrált, tudatos munkára, amivel minden korosztálynak nagyon hatékonyan tudok segíteni.

A csomag Komplex, Talaj- és Álló gyakorlatok mellett külön Stretchinget/Nyújtást is tartalmaz, külön-külön 20perces, összesen 60perces edzésekkel, amelyeket külön, de együtt is megcsinálhatsz, vagy kombinálhatsz!

Az erőssége: Kezdő, Középhaladó, de alapos technikai végrehajtással a Haladóknak is nagyon jó kis edzés ☺és az ingyenes, nyak-,váll- a helyes testtartásért videó-sorozat folytatása, ha az edzés irányába szeretnél menni!

Bónusz-videóként a Global Wellness Day Meditatív Aerotréning /MAT videót adom Nektek egy kis lélek-emeléshez 🙂

Mit is az a Meditatív Aerotréning (MAT)?

A nevéből adódóan egy lágy, kellemes zenére történő, légies és egyszerű mozgássor, amely a kezdők számára is akár már az első órától lekövethető. Formálja és energiával tölti fel a testet, ellensúlyozza az ülőmunka egészségre káros hatásait, és nem utolsó sorban stresszoldásra is szolgál. 

A program rendszeres gyakorlása erősíti a mély izmokat, növeli a test stabilizációját, így betegségmegelőző hatása is van. Elősegíti a helyes testtartás kialakítását, megerősít bennünket a nemiségünkben, növelve ezzel az önbizalmunkat.

A zene ereje

A Global Wellness Day-re összeállított MAT program Magyarország egyik

legszebb férfi hangjának, Kökény Attilának a dalaira készült el. 

A választásom azért esett Kökény Attila számaira, mert szívhez szólnak,

érzéseket közvetítenek, amelyek számomra is fontosak az órám során, hogy

teljességben, szenvedélyesen éljük meg a mozdulatokat.

Shopping Cart
GerincPilates – a komplex program a gerincünk egészségéért és a tudatos testmozgásért!
8.990Ft
Scroll to Top